Bloed

kaah.nl

foto 2Ze heeft vijf buisjes bloed ingeleverd. Het verbandje drukt ze stevig op het piepkleine gaatje in haar hand. Ze had wat moeten eten. Licht in het hoofd, maar ze blijft zitten in de wachtkamer. De dokter komt zo. Ze kan nu niet even een broodje kaas kopen. Thuis ligt nog een zak krentenbollen. Had ze nou maar… Haar naam klinkt door de wachtkamer en ze loopt achter dokters rug aan. In de spreekkamer neemt ze plaats op de enige stoel die nog over is. Dokter zit al achter zijn scherm. Hij bestudeert ongetwijfeld de bloeduitslagen. Ze voelt zich langzaam groen worden. ‘Het gaat prima’, zegt hij haar. Dat is fijn, maar zo voelt het niet. Zou ze nu….Ze krijg een hand en verlaat als een mak lam de kamer. Terug in de wachtkamer duwt ze even haar hoofd tussen de knieën. Een verpleegster vraagt hoe het met haar gaat. “De dokter zegt dat het prima gaat”. Thuis is ze boos op zichzelf. Had ze nou maar…

Logo kaartje