Dag

kaah.nl

cropped-foto-21-e1429257329790.jpgWat is het gesprek van de dag? Waar praten we over? Met wie leven we mee of waar maken we ons kwaad om? Iedere dag is er iets waar wij ons gezamenlijk druk over maken. “Heb je het al gehoord….” Zelfs in komkommertijd is er altijd wel weer een beest ontsnapt dat zich in 24 uur opwerkt tot ‘Gesprek van de Dag’. Gesprekken van de dag zijn vaak te herkennen aan de term -trending topic-. We lijken ‘het gesprek van de dag’ terug te brengen tot 140 tekens. En is het de wereld in… dan praten we er niet meer over. Zand erover.

Om je meningen wat meer diepte te geven zou ik willen voorstellen dat er een -Dag van het Gesprek- komt. Waarop we het gesprek van de dag voeren. Een dag waarop we elkaar met argumenten op andere gedachten kunnen laten komen. Waarop je elkaar in de ogen kijkt en echt mét elkaar spreekt. Een dag waarop we de conversatie de ruimte geven. Om te luisteren en proberen te begrijpen. Om verbindingen te zoeken die op het eerste gezicht verbroken lijken. Het is misschien kort dag, maar ik zou dat graag willen plannen rond 1 november. Net na de ‘Dag van de Stilte’ en net vóór de ‘Week van de Dialoog’. Ik hoop dat dat u schikt. Mocht u er anders over denken dan kunnen we daar nog altijd even over doorpraten. Toch?

Logo kaartje