Hol

kaah.nl

foto 4Mijn kleine hersenen (cerebellum) zijn voor een belangrijk deel leeg. Op een scan was dat te zien. Een indrukwekkende zwarte vlek. Laatst vroeg iemand of ik dacht dat de holte kleiner was geworden door training. Ik heb tenslotte in de afgelopen jaren zóveel geleerd. Zoveel vaardigheden herwonnen. Dat zou toch zichtbaar kunnen zijn op een scan?

Ik denk niet dat de holte kleiner is geworden. Een geamputeerde borst of verwijderde galblaas groeit óók niet aan. Maar toch denk ik dat er wel iets waarneembaar kan zijn. Ik stel mij voor dat mijn hersenen omleidingen en alternatieve routes hebben gemaakt. Dat de vaardigheden die ik herleerde met andere stukken van mijn hersenen zijn geleerd. Dat er andere hersenkwabben harder of anders zijn gaan werken. Misschien is daar wél iets van te zien.

Voordat iemand op het idee komt om mijn brein weer eens te scannen….Ik hoef er geen bewijs van. Ik geloof voorlopig gewoon maar wat ik zelf bedacht heb.

Logo kaartje