Loodgieter

kaah.nl

foto 2Toen de loodgieter ons toilet bevrijdde van het knuffelbeest had hij geen oog voor de elektra in ons huis. Dat was ook prima, want met de elektra was niets aan de hand. Gelukkig maar. Waarschijnlijk had hij daar ook niet zoveel verstand van gehad. Eind goed, al goed.

Maar… wat als je je bij de oncoloog meldt omdat diverse lichaamsfuncties uitvallen? Inderdaad. De oncoloog zocht onmiddellijk naar een tumor dat het normaal functioneren van mijn lichaam belemmerde. Logisch. Maar dat was het niet.

En hoe gaat dat als een ambulance je komt halen vanwege enorme buikpijnen en je hartslag is onregelmatig. Dan ga je naar de afdeling Cardiologie. Wie kijkt er naar de buik? De cardioloog weet van het hart, de oncoloog van de kanker en de loodgieter van de afvoerbuis. En juist dan is de informatie van de patiënt of zijn naasten essentieel. De patiënt kent dit specifieke lichaam en ervaart de veranderingen. Ik pleit er niet voor dat de loodgieter ook de elektra gaat doen. En als het goed is vindt de loodgieter dat ook. Maar er moet wel een elektricien komen kijken.

Logo kaartje