Lijf

kaah.nl

foto 5

En dan… woon je in een ander lichaam. Het ziet er niet meer zo uit als voorheen, maar misschien nog wel belangrijker, het werkt totaal anders dan je gewend bent. Een lichaam dat je niet meer vertrouwt. Een lijf dat je in de steek heeft gelaten of op z’n minst een akelig kunstje heeft geflikt. Een gestel dat onbekend is. Dan moet je dat lijf weer gaan leren kennen.

Laten we dat nieuwe lichaam vergelijken met een IKEA kastje. Nya kropp (Zweeds voor; nieuw lichaam). De kast wordt geleverd zonder gebruiksaanwijzing. Het is onduidelijk wat voor een soort kastje het moet worden. Je hoopt op twee deurtjes en twee laatjes. Zo’n fijn kastje zoals je vroeger had! Je pakt de dozen uit en probeert orde te scheppen. Zelf maak je de handleiding terwijl je nog niet weet hoe het worden gaat. Na jaren sleutelen blijkt het een boekenkastje te zijn. Je houdt schroeven en plankjes over. Het oogt wat gammel. Het is niet de kast waar je op hoopte, maar je bent trots omdat je het zelf gemaakt hebt en … het voldoet.

Logo kaartje