Ouwehoertje

kaah.nl

cropped-foto-21-e1429257329790.jpg

Een kletspraatje, een praatje pot, iets met koetjes en kalfjes. Ik geef de luisteraar tegenwoordig de tijd om aan mijn geluid te wennen. In het eerste contact zeg ik dus iets onbelangrijks. Ik begin met de nieuwe tandarts te praten op weg naar de behandelkamer. Een kletspraatje over mijn fiets, het tijdschrift waar ik net in verdiept was, haar mooie schoenen. Ik geef haar de gelegenheid om aan de vorm van onze conversatie te wennen voordat de inhoud belangrijk is. Voordat ik bij de essentie kom maak ik haar ook bewust dat ze alert moet zijn. Ik ga niet in de stoel liggen voordat ik weet dat zij precies weet waar ik voor kom. Ik ben stil als zij ondertussen haar spullen klaarzet. Ik vraag impliciet haar volledige aandacht.

Ook hierbij maak ik onderscheid tussen belangrijke en onbelangrijke contacten.

Logo kaartje