Koning

kaah.nl

foto 3

In een ziekenhuis ben je patiënt en geen klant. En die rollen worden wel eens verward. Door de medici, maar vooral door patiënten. Nou is de rol van klant ook een veel prettiger dan die van patiënt. Maar “klant is koning” gaat niet op. Waar je met een dikke portemonnee in een sjiek hotel exquise service mag verwachten, zul je in het ziekenhuis gewoon moeten wachten. Soms héél lang moeten wachten. Net als iedereen. Het Engelse woord ‘patience’ lijkt niet voor niks op ‘patiënt’! Tenzij je natuurlijk een immense aandoening hebt die spoed vereist. Dan vallen wachtlijsten en rijen weg. Dan gaan verpleegkundigen rennen en doktoren bovenmatig efficiënt werken (Bloeddruk…check, hartslag…check…). Meestal betekent dat weinig goeds. Wacht dus geduldig. Dat je mag wachten betekent dat je geen spoedgeval bent. Waardeer het of geniet er zelfs van!

Logo kaartje