Zingen

kaah.nl

cropped-foto-21-e1429257329790.jpgAls mensen zeggen dat ze niet kunnen zingen bedoelen ze meestal dat ze niet goed genoeg kunnen zingen. Volgens hun eigen maatstaven. Niet mooi genoeg. Maar als je vader Jacob inzet dan kunnen ze die wel uitzingen. Op toon, soms zelfs zuiver. Als ze de schroom hebben overwonnen.

Kan ik zingen? Laat ik daar eerlijk over zijn, maar ook niet vals bescheiden. Adele zal mij niet bovenaan haar lijstje zetten voor een duet. Ik kom in de knoei met tempo en articulatie. Met toon en ritme. Mij zie je niet op een stip staan om mijn vocale kunsten te laten jureren.

Vorige week was ik bij mijn innemende buurmeisje van twee. We haalden Ernie & Bert klassiekers op. En ineens zong ik “Ik wil een monster voor elke dag, ja. Ik wil een monster als kameraad”. Beetje langzaam (in een slepende jazz-uitvoering) maar herkenbaar, met plezier en zonder schroom. Dus ik kan zingen, op Sesamstraat-niveau. Als de grote mensen niet luisteren.

Logo kaartje