Escaleert

kaah.nl

foto 1Ik ben in het ziekenhuis. Niet voor mezelf, op bezoek. Het is nog vroeg, dus ik ga even op een bankje bij de draaideur zitten. Het is er druk. Tegenover mij komt een man zitten met een telefoon aan zijn oor. Hij praat hard: “Meid, ’t is vreselijk, nou heb ze d’r ook nog een ontsteking bij, het escaleert uit de hand.” De situatie klinkt ernstig, dus ik glimlach onzichtbaar om zijn laatste opmerking. Hij wijdt zonder gêne uit over de pijnen van de vrouw die hij net bezocht heeft.

Ineens komt er een klein jongetje op ons af. “Jongens, kijk”, roept hij tegen ons allemaal en niemand in het bijzonder. We kijken allemaal. “Ik heb een ballon”. Achter hem danst helium aan een touwtje in de vorm van een blauwe locomotief. Hij springt en is zo blij. De man met de telefoon tegenover mij lacht. Hardop. Hij kan het! En ik ook! De mooie dingen zien, terwijl tegelijkertijd alles in het honderd vliegt.

Logo kaartje