Vlag

kaah.nl

foto 1De vlag kan uit! Een wimpel eraan en wapperen maar. Misschien heb je het gemist maar:…. De Tweede Kamer heeft vorige week ingestemd met de ratificatie van het VN-verdrag voor mensen met een handicap. Hiermee moet de toegankelijkheid van de samenleving voor iederéén een vanzelfsprekendheid worden. Dat klinkt goed!

Maar hoe zorg je dat aanpassingen voor de ene groep niet conflicteren met aanpassingen voor een andere groep? Hier ligt een markt. Voor ondernemers, ontwerpers, ergonomen, designers en vooral voor gehandicapten. Om allereerst de diversiteit in kaart te brengen en vervolgens cafeetjes, toiletten, winkels en pleinen bereikbaar te maken voor ons allemaal. Op zo’n manier dat de slechtziende niet langs de goedbedoelde traplift valt omdat de leuning niet meer bereikbaar is. Op zo’n manier dat rollators vredig over een plein kunnen rollen. Dank Gemeente Nijmegen voor het aanpassen van het hobbelige plaveisel op Plein 1944, namens iedereen die wat minder ‘ter been’ is en alle baby’s in kinderwagens.

Dank Tweede Kamer, oprecht Bedankt!

Logo kaartje